2541552228 - 6939895149 info@oikoumeni.gr

9η Biennale Παιδικής Τέχνης

Νέα Ημερομηνία Αποστολής των Έργων

Προσοχή !!  Λόγω  της  Πανδημίας άλλαξε  η ημερομηνία αποστολής των έργων. Τα έργα σας θα τα στείλετε από 15 έως 30 Οκτωβρίου 2020.

Ξάνθη   2020 – 2021

Το Μουσείο και η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης διοργανώνουν την 9η BIENNALE παιδικής τέχνης, πρεσβεύοντας την αγάπη, την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη, μεταξύ των λαών του κόσμου.
Μέσα από αυτόν το διαγωνισμό στήνουμε γέφυρες αγάπης ανάμεσα στους λαούς του κόσμου, σεβόμενοι την ιδιαιτερότητα και την παράδοσή τους.

Το θέμα που επιλέξαμε στην 9η Biennale 2020-2021 είναι:

ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η γειτονιά μας αποτελεί το καταφύγιο της αγάπης, της αλληλεγγύης, της συγχώρεσης, της κρίσης, της αποδοχής αλλά και της απόρριψης.

Αποτελεί πάντα την ομορφότερη ανάμνηση των παιδικών μας χρόνων.

Η ενότητα των ανθρώπων που ζούνε στη γειτονιά, μας διδάσκουν τις μεγάλες αξίες της ζωής. Οι οικογένειες που είναι στη γειτονιά είναι οι οικογένειες που μοιραζόμαστε μαζί τους την χαρά την λύπη τα όνειρά μας.

Είναι οι θεατές αλλά μπορεί να είναι και οι πρωταγωνιστές στην δική μας σκηνή στους δικούς μας ρόλους.

Είναι το μεγαλύτερο σχολείο της κοινωνίας είναι η ίδια η κοινωνία που μας διδάσκει με τον ποιο ήπιο τρόπο πώς να παίζουμε και να χαιρόμαστε την ζωή.

Στη σύγχρονη εποχή με στα μεγάλα αστικά κέντρα η αξία και η ομορφιά της παλιάς γειτονιάς έχει χαθεί ένας νέος τρόπος ζωής έχει αλλάξει τα δεδομένα, όμως η γειτονιά είναι πάντα στην καρδιά μας λίγο πιο μακριά από το παρελθόν άλλα πάντα ήταν η μεγάλη ανάγκη του ανθρώπου να μεγαλώνει μαζί με άλλα παιδιά και να μοιράζονται τις στιγμές της ζωής.

Ζωγραφίστε την εικόνα της γειτονιάς σας, με ομορφιά και αγάπη για ότι υπάρχει σε αυτή, τα σπίτια, οι δρόμοι, οι φίλοι, οι άνθρωποι τα καταστήματα τα καφενεία.

Θέλουμε να δούμε εικόνες από τα παιχνίδια με τους φίλους στη γειτονιάς σας.

Περιμένουμε με χαρά το δικό σας έργο από τις γειτονιές του κόσμου.

Βραβεία

Η διεύθυνση του Μουσείου και της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης θα βραβεύσει με διπλώματα τα έργα που θα διακριθούν. Η αξιολόγηση θα γίνει από ειδική επιτροπή η οποία θα αποτελείται από καλλιτέχνες και παιδοψυχολόγους από την Ελλάδα και από χώρες του εξωτερικού.

Όροι συμμετοχής

Όλα τα παιδιά ηλικίας από 4 έως 17 ετών μπορούν να συμμετέχουν στέλνοντας ένα μικρό κομμάτι από την ψυχή και τη σκέψη τους.

Δεν επιτρέπονται οι αντιγραφές έργων και οι παρεμβάσεις τρίτων στα έργα των παιδιών. Οι ζωγραφιές τους θα μας γεμίσουν με χαρά διότι θα είναι ένα κομμάτι από το ίδιο τον εαυτό τους.

Διαστάσεις και τεχνικές

Τα έργα που θα σταλούν πρέπει να ζωγραφιστούν επάνω σε καμβά ή χαρτί με διαστάσεις 45Χ45 ή 60Χ40 cm

Τα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι: νερομπογιές, μαρκαδόροι, τέμπερες, μελάνες, παστέλ ξερό, λαδοπαστέλ, μολύβια, ακρυλικά, κολάζ, μικτές τεχνικές.

Προσοχή

Δεν επιτρέπεται να γραφτεί μπροστά στα έργα απολύτως τίποτε, καμιά λέξη, ούτε ακόμη το όνομα του παιδιού.

Την αποστολή των έργων παρακαλούμε να συνοδεύει αναλυτική λίστα των ονομάτων των παιδιών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, με τη σφραγίδα του φορέα (σχολείο, εργαστήρι, πολιτιστικός σύλλογος κτλ).

Η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης κάνει προσπάθειες καλής συνεργασίας και επικοινωνίας ανάμεσα στους φίλους και τους φορείς των χωρών που δηλώνουν συμμετοχή.

Σας παρακαλούμε να τηρείτε τους όρους συμμετοχής:

  • Να γράφετε καθαρά όλα τα στοιχεία που σας ζητάμε.
  • Να γράφετε με κεφαλαία γράμματα ή με τη γραμματοσειρά Τimes New Roman,
  • Παρακαλούμε να στείλετε φωτογραφίες ή video σε CD, όταν ζωγραφίζετε το έργο, προκειμένου να προβάλλεται στη διάρκεια των εκθέσεων.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα μας τιμήσετε με τη συμμετοχή σας

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

Ημερομηνίες Παράδοσης των Έργων

Η τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων είναι η 30η Mαΐου 2020.

Μετά την ημερομηνία αυτή δε θα γίνονται δεκτά άλλα έργα.

Σας παρακαλούμε φροντίστε εγκαίρως για την αποστολή των έργων σας.

Αποστολή των έργων

Παρακαλούμε το πακετάρισμα να γίνει με προσοχή, χωρίς να τσακίζει το έργο, πρώτα σε νάιλον και μετά σε χοντρό χαρτόνι.

Να σταλεί στην διεύθυνση που σας παραθέτουμε παρακάτω:

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Υπιάτρου Τριανταφυλλίδη 26 –

Ξάνθη ΤΚ 67100

Πρόεδρο κα Μαυρογένη Λίτα

Τηλ.0030 25415 52228

E-mail: litamavrogeni@gmail.com

 

 

Την 9η BIENNALE Ξάνθη 2020– 2021 ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Στηρίζουν με την συνεργασία τους τα Υπ. Πολιτισμού, Υπ Παιδείας, Υπ. Εξωτερικών

Χαιρετισμός Προέδρου για την 9η Biennale

..

Ελληνικά έργα από την 9η Biennale

Ξένα έργα από την 9η Biennale